Haber

89 kişinin yaşamını yitirdiği iş merkezi tek hamlede yerle bir oldu… O anlar kamerada.

89 kişinin yaşamını yitirdiği iş merkezi tek saldırıyla yerle bir oldu… O anlar kamerada.

Diyar Galeri İş Merkezi toz bulutu içinde çöktü

DİYARBAKIR – Diyarbakır’da Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar gören Galeria İş Merkezi ve üzerindeki sitenin yıkımına yeniden başlandı. Toz fırtınası toza dönüşürken, 89 kişinin yaşamını yitirdiği bina tek dokunuşla yıkıldı.

Diyarbakır’da Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar gören Galeria İş Merkezi ve üzerindeki sitenin yıkımı, içeride kedilerin olduğunun belirlenmesi üzerine durduruldu. Geçtiğimiz günlerde kediler canlı olarak kurtarılarak sahiplerine teslim edilirken, binaya yıkım için ara verildi.

Cumartesi günü bazı vatandaşlar izinli ve denetimli bir şekilde ziynet eşyalarını ve manevi eşyalarını binadan çıkardı. Bugün sabah saatlerinde binanın yıkımına başlandı. Gruplar makasla birkaç nokta kestikten sonra yapı bir anda çökmeye başladı. Çökme sırasında bir toz bulutu oluştu. Toz bulutu uzun süre dağılırken, iki bloğun daha yıkımına bugün de devam edileceği öğrenildi.

Öte yandan Diyarbakır’daki deprem nedeniyle 414 vatandaş hayatını kaybederken, 89 kişinin cansız bedeni sadece bu binanın enkazından çıkarıldı.

haber-kadinhani.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu