Ekonomi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çiftçilere Ot Balyası Bağışladı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 2 yıl süreyle; Yol kenarlarından ve havalimanlarından topladığı otları balya haline getirerek kırsalda hayvancılık yaparak geçimini sağlayan çiftçilere yüzde 100 hibe ile dağıtıyor.

Göreve geldiği günden bu yana kırsal kalkınmaya büyük önem veren ve üreticilere 300 milyon liranın üzerinde kaynak sağlayan Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın talimatıyla Büyükşehir Belediyesi; Yol kenarlarında ve havayolu arazilerinde doğal olarak yetişen çimleri biçerek geçimini hayvancılıkla sağlayan çiftçilere bağışlıyor. 2 yıldır ihalelere girerek çimleri balya halinde biçen Büyükşehir Belediyesi, can simidi olarak kesilen çimlerin tüm balyalarını yüzde 100 hibe ile kırsal kesimdeki küçük işletmelere dağıtıyor.

500’ün üzerinde çiftçiye ot balyaları dağıtıldı

Konuyla ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Serkan Akça, tarım kenti Balıkesir’de Belediye Başkanı Yücel Yılmaz öncülüğünde çiftçilere destek vermeye devam ettiklerini belirterek, “Köy Hizmetleri Daire Başkanlığı olarak çiftçilerimize hizmet veriyoruz. tohum ve fideden, fideden hayvancılık desteklerine, tarım aletlerinden arıcılık desteklerine kadar çeşitlilik gösteriyor.” Islahtan tarla yollarının onarılmasına kadar birçok temelimiz var. Geçtiğimiz yıldan bu yana Balıkesir’deki havalimanlarında yüzde 100 hibeyle çiftçilerimize verilmek üzere çim biçme ihaleleri alıyoruz. Başkanımız Yücel’in talimatıyla planlarımızı yaptık, 2 yıldır da ihale alıyoruz. Hem oradaki ot israf edilmiyor, hem de yüzde 100 hibe ile çiftçilerimize dağıtıyoruz. 500’ün üzerinde çiftçiye ot takviyesi yaptık. Buna yangın ve afetlerden zarar gören çiftçiler de dahil.” sözlerini kullandı.

Traktörlerine ot balyası yükleyen çiftçiler, kendilerine destek veren Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini sundu. – BALIKESİR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu