Haber

ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi yeni sezon için fiziki ölçümlerini yaptı

Geçtiğimiz dönem Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kaldırıp kente kazandıran Çukura Basketbol Kulübü (ÇBK), Mersin Yenişehir Belediyesi, yeni dönem hazırlıklarını sürdürürken, fiziki ölçümleri de yapıldı.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’yi Avrupa’da temsil edecek olan Çukura Basketbol Kulübü (ÇBK), Mersin Yenişehir Belediyesi, hedeflerine ulaşmak için bu dönemde de iddialı hazırlanıyor. ÇBK’nın 2023-2024 dönemi hazırlıkları kulüp tesislerinde devam ederken, oyuncular günde iki kez antrenman yaparak dönemi tanıyabilecek. Geçtiğimiz günlerde sağlık kontrolünden geçen ÇBK’lı oyuncular bu kez Dr. Hilmi Karadeniz nezaretinde fiziki ölçülerine girdi. Testte, CBK’li oyuncular kas, eklem, yaralanma, stabilite, kas gücü, duruş ve yaralanma riskleri açısından kontrol edildi.

Test süresince sporcularla ilgilenerek bilgi alan Dr. Hilmi Karadeniz, testlerin dönem boyunca yapılacak antrenmanların haritasını da belirleyeceğini belirtti. Sporcularımızın stabilite, kas kuvveti ve postür gibi yaralanma riski taşıyan bölgelerini bilimsel olarak dünya standartlarında belirleyecek ve bu bölgelerin müsabaka süresince en az şekilde yaralanması için bir antrenman programı oluşturacağız. terim.

FOTOĞRAFLA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu