Haber

CHP’de adı geçmeyen milletvekillerine seçim görevi

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, listeden çıkarılan 64 milletvekilinin çoğunu seçim güvenliği ve oylamanın koordinasyonu nedeniyle görevlendirdi. Bu milletvekilleri, CHP’nin Meclis’te sandalyesi olmayan illerde görev yapacak.

T24’ten Eray Görgülü’nün haberine göre Kılıçdaroğlu, listelerde yer almadığı milletvekillerini genel seçimlere atadı. Kılıçdaroğlu’nun imzasıyla milletvekillerine gönderilen yazıda, milletvekillerinin seçim güvenliği çalışmalarının koordinasyonunda ve oy kullanma süreçlerinin takibinde görev alacakları belirtildi.

12 MAYIS SABAHTAN PAZAR SAAT 17.00’E KADAR SAHADA OLACAKLAR

Edinilen bilgiye göre listeden çıkarılan 64 milletvekilinin büyük bir kısmı CHP’nin 2018 seçimlerinde milletvekili çıkaramadığı illerde görevlendirildi. Milletvekillerine verilecek iller için de uzmanlık alanları ile örtüşüp örtüşmediği veya aile bağlarının olup olmadığı dikkate alındı.

‘KUTU GÜVENLİĞİ ÖNEMLİ’

Milletvekilleri, görevlendirildikleri illerde 12 Mayıs sabahı 15 Mayıs akşamı 17.00’ye kadar görev başında olacak. Milletvekillerine gönderilen yazıda şunlar söylendi:

“Göreviniz sırasında ortaya çıkabilecek herhangi bir durumda, atanan vekillerimiz ile birlikte Hukuk ve Seçim İşleri Kurulu Başkan Vekili ile irtibata geçmenizi rica ederim. Her seçimde olduğu gibi bu seçimde de büyük önem arz etmektedir. Halkın iradesi güvenli ve şeffaf bir şekilde sandığa yansır.Doğru şekilde yapacağınıza olan inancımın tam olduğunu bilmenizi isterim.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu