Haber

CHP’li Hopa Belediye Başkanı Ekmekçi’ye Sol Parti ve Halkevleri üyelerinden ‘yeşil alan’ tepkisi

Artvin’in Hopa ilçesindeki Sol Parti ve Toplum Merkezleri üyeleri, Hopa Belediyesi tarafından ihale edilen yeşil alan için Cumhurbaşkanlığı binasına baskın düzenledi.

İlçe meydanındaki 35 metrekarelik yeşil alan Hopa Belediyesi tarafından ihaleye çıkınca Sol Parti ve Halkevleri üyeleri, ihalenin etik olmadığı gerekçesiyle tepki gösterdi.

İddialara göre, görüşmelere rağmen komisyon kararıyla yeşil alan ihale edilince bir grup üyesi ve dernek üyesi önce ilçe meydanında basın açıklaması yaptı, ardından belediye binasına geçti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Başkanı Taner Ekmekçi ile görüşmek isteyen grup başkanı, Ekmekçi’yi ofiste bulamayınca beklemeye başladı. Polis eşliğinde ofise giren protestocular tepkilerini buradan duyurdu.

“Arkamıza yükseldin”

Halkevleri üyeleri tarafından yapılan açıklamada, “Sırtımıza bastınız. Karşınızda enayi var sanıyorsunuz, enayi yok karşınızda. Bedel ödedik” dedi. Bu ülkeye bir bedel ödedik, ittifak kurduk, ‘kiracılar bu ülkeyi yönetemeyecek’ dedik, sizinle konuşmaya çalıştık. Gelin bu belediyeyi birlikte yönetelim, komisyonlar kuralım’ dediniz, hiçbirine sırt çevirmediniz. – ARTVİN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu