Haber

Çin Kalkınma Komisyonu Başkanı: Çin’in Ekonomik Potansiyeli Yatırımcılara Daha Fazla Fırsat Sunuyor

PEKİN, 27 Mart (Xinhua) — Ulusal Kalkınma ve İyileştirme Kurulu Lideri Zheng Shanjie, Çin ekonomisinin muazzam potansiyeli ve sağlam gelişiminin yerli ve yabancı yatırımcılar için işbirliği ve kalkınma fırsatları için geniş alan sağlayacağını söyledi.

Pazar günü devam eden Çin Kalkınma Forumu 2023 sırasında yaptığı konuşmada Zheng, “Çin’e yatırım geleceğe yatırım yapmaktır” dedi.

Çin’in ekonomik hacminin son 10 yılda yeni bir seviyeye ulaştığını ve ekonomik yapısının optimize edildiğini kaydeden Zheng, bu yılın başından bu yana Çin ekonomisinin daha güçlü büyüme itici güçleriyle toparlanmaya devam ettiğini vurguladı.

İleriye bakıldığında Zheng, Çin ekonomisinin güçlü bir dayanıklılığa, büyük potansiyele ve canlılığa sahip olduğunu ve uzun vadeli büyüme için sağlam ekonomik temellerin değişmediğini söyledi.

Zheng, iç talebi genişletmek, inovasyon odaklı kalkınmayı sürdürmek, reform ve dışa açılmayı kapsamlı bir şekilde derinleştirmek, kentsel-kırsal kalkınmayı koordine etmek ve hem kalkınmayı hem de güvenliği sağlamak için çaba gösterileceğini sözlerine ekledi.

Zheng, Çin’in yüksek standartlı bir piyasa sistemi kurmak için daha fazla çaba sarf edeceğini, yabancı yatırımın negatif listesini uygun şekilde kısaltacağını, yabancı sermayeli işletmelere ulusal sermayeli işletmeler gibi davranacağını ve yüksek kaliteli Üretim ve Yol işbirliğini teşvik edeceğini söyledi.

mustafakemalpasahaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu