Haber

Çin’de çöken kömür madeninde 50’den fazla işçi mahsur kaldı

Çin’in resmi haber ajansı Shinhuakonuşuyorum Alshaa’daBir acil durum idaresi yetkilisi, bu öğleden sonra açık ocak kömür madeninde meydana gelen felaketle ilgili bir ön soruşturmanın madende 50’den fazla kişinin mahsur kaldığı sonucuna vardığını söyledi.

İlk etapta madenden çıkarılan 3 kişiden 2’sinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Devlet yayın kuruluşu CCTV 2 ölü, 6 yaralı ve 53 kayıp olduğunu bildirdi.

Yetkililere “kayıp kişileri aramak ve kurtarmak için mümkün olan her şeyi yapmaları” talimatını veren Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, yetkililerin “kayıpları kurtarmak ve yaralıları tedavi etmek, insanların can ve mal güvenliğini korumak için tüm güçlerini kullanmaları gerektiğini” söyledi. sosyal istikrar,” CCTV bildirdi. ‘ belirtti.

Arama kurtarma ekipleri kazanın ardından hemen bölgeye gitti.

Çin’deki maden güvenliği son yıllarda büyük felaketlerin ardından iyileşti. Bununla birlikte, güvenlik protokolleri genellikle gevşek bir şekilde uygulandığından, şubede, özellikle uzak bölgelerde kazalar sık ​​sık meydana gelmektedir. Aralık ayında Sincan’ın kuzeybatısında çöken altın madeninde yaklaşık 40 işçi yeraltında çalışıyordu.

İç Moğolistan, Çin’de kömür ve diğer madenlerin çıkarılması için çok değerli bir bölge. Ancak madenciliğin bölgenin dağlarını, bozkırlarını ve çöllerini yok ettiğine dair eleştiriler de var.

habereldivan.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu