Haber

Eda Erdem: “Herkesin evine, gönlüne misafir olmak paha biçilemez”

 

Eda Fazilet:

“Herkesin evine, gönlüne misafir olmak paha biçilemez.”

 

Spor tarihinin ikon sporcularından Eda Fazilet, A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın başarısının mimarlarından takım yöneticisi Pelin Çelik, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve Vodafone Türkiye Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin bir araya geldi. Brand Week İstanbul sahnesinde.

 

Uluslararası konuşmacıları ve binlerce katılımcısıyla yaratıcı endüstrilerin en büyük festivalleri arasında yer alan Brand Week İstanbul, “Yeniden Düşün, Yeniden Yarat, Yeniden İnşa Et” temasıyla 10 Kasım’a kadar Haliç Kongre Merkezi’nde olacak. Dünyanın ve Türkiye’nin en yaratıcı uzmanlarını, trendlere yön veren kanaat önderlerini, ezber bozan iş modellerinin mimarlarını bir araya getiren festivalin ilk gününde “voleybol gururu” sahnedeydi.

 

“Cumhuriyetin 100. yılında kadınların neler yapabileceğini gösterdik”

“Dünya Duysun, Biz Buradayız” başlıklı oturumda konuşan Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, “Kadın voleybolunun başarısının arkasında paydaşlarımız, sponsorlarımız, kulüplerimiz, Eda Erdem gibi kaptanlarımız, başarılı sporcularımız ve onların kıymetlileri var. onları yetiştiren aileler.” Üstündağ sözlerini şöyle sürdürdü: “Çok özel bir yıldayız, Cumhuriyetin 100. yılında kadınların neler yapabileceğini gösterdik ve bu başarıyı sürdürülebilir kılmak için elimizden geleni yapacağız.”

 

“Tesadüflerle dünyada bir numara olamazsınız”

A Milli Kadın Voleybol Grup Yöneticisi ve F.Bahçe Kadın Voleybol Grup Yöneticisi Pelin Çelik ise şunları söyledi: “Herkes için mükemmel bir yıl oldu. Yaklaşık 20 yıl önce sahada olduktan sonra, takımın saha arkasındaki başarısının destekçisi olmak bana inanılmaz gurur veriyor. Kadın Voleybol A Milli Takımı’nın başarısı asla tesadüf değildir. Buna tesadüf demek doğru olmaz çünkü tesadüflerle dünyanın bir numarası olamazsınız. Hem kadro hem federasyon hem de organizasyon olarak dünyanın en iyisiyiz. Voleybolun büyük bir sektöre dönüşmesinde şampiyon sponsorların katkısı yadsınamaz.”

 

“Herkesin evine, gönlüne misafir olmak paha biçilemez.”

Sözlerine “Başarılı olmak için ne yaptık diye sorarsanız ‘aslında sadece işimizi yaptık’ diyebilirim” diyerek sözlerine başlayan Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı ve Fenerbahçe Spor Kulübü Kaptanı Eda Fazilet, durumu şöyle anlattı: Takımın başarısının ardındaki süreç şöyle: “Takım içerisinde birçok organizasyonel değişiklik yapıldı. Teknik direktör değişikliği, Vargas’ın gelişi, takımdaki değişen pozisyonlar gibi değişikliklerle çok güzel bir kimya yakaladık. Herkes çok disiplinli, çalışkan ve yetenekli.Kazandıkça özgüvenimiz arttı, adım adım finale doğru ilerledik.Tüm Türkiye ile başardık, hep şampiyon olduk, birlikte oynadık.Başarının arkasında büyük bir emek var. Herkesin evine, gönlüne misafir olmak paha biçilemez.Takım olarak bunu başardık ve daha fazlasını yapmak istiyoruz.Önümüzdeki yazın kadın voleybolu ve erkek futbolu için inanılmaz bir yaz olacağını düşünüyorum.Bizi bir yaptın,teşekkürler. ”

 

“Yüzde 72 ile en başarılı spor voleybol”

Türkiye Kadın Voleybol Milli Takımlar Ana Sponsoru Vodafone Türkiye Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, bir kadın olarak bu sponsorluktan özellikle gurur duyduğunu belirtti. Vodafone’un uzun süredir toplumsal cinsiyet eşitliği için çalıştığını belirten Şahin, 2020 yılında dijital okuryazarlığın artırılması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte geliştirdikleri projede 15 bin kadının hayatına dokunduklarını paylaştı. A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın başarısıyla cinsiyet algısını tamamen değiştirdiğini söyledi. Marka olarak amacımız bu başarıları tüm dünyaya duyurmak ve cinsiyetçi yargıları ortadan kaldırmaktır. Voleybol yüzde 58 ile Türkiye’de en çok izlenen ikinci, yüzde 72 ile en başarılı spor dalı. “Türkiye’nin en büyük yatırım sponsoru Vodafone ile Türk kadınının başarılarını duyurmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

celtikciajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu