Ekonomi

Eti Alüminyum Fabrikası’nda işçiler ücret artışına karşı mücadele başlattı

Konya’nın Seydişehir ilçesinde faaliyet gösteren Eti Alüminyum Fabrikası’nda çalışan personel adına yetkili sendika olan HAK-İŞ Konfederasyonu’na bağlı Özçelik-İş Sendikası, fabrikadaki yüzlerce çalışanla birlikte mücadele ateşini yaktı. Patronun fiyat artış teklifi sonrası çalışanların beklentileri karşılanmadı.

Özçelik-İş Sendikası öncülüğünde işçiler, “Sadaka değil, hakkımızı istiyoruz” sloganıyla patron safına davet yaptı. Konuyla ilgili fabrikada çalışan üyeleriyle bir açıklama paylaşan Özçelik-İş Sendikası, “İşverenin katı tutumuna karşı Özçelik-İş Sendikası olarak fiili mücadele sürecini hep birlikte başlattık. Haklı taleplerimiz karşılanıncaya kadar bu haklı mücadelemizde sendikamız sonuna kadar yanınızdayız.” Beklentiler karşılanana kadar çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

İşçilere yapılan açıklamada, yaşanan ekonomik zorluklar, yüksek enflasyon, yapay artışlar ve satın alma gücünün azalması sonucunda işçi fiyatlarının paraya dönüştüğü belirtildi. Sürece ilişkin detayları paylaşan Özçelik-İş Sendikası, şunları kaydetti:

“Yaklaşık 40 gündür özellikle şubemizde Genel Müdür ve Genel Merkez düzeyinde sizlerden gelen talepler defalarca patron ve yardımcılarına iletildi, görüşmeler yapıldı ancak taleplerimizin karşılanması konusunda olumlu bir sonuç alınamadı. Genel Liderimizin gerçekleştirdiği son toplantıda yüzde 55 fiyat artış oranı getirilerek protokol imzalandı.” “Sendikamız ve Genel Liderimiz böyle bir oran ve protokolü kabul etmemesine rağmen patron tek taraflı artış uygulayarak sizi ve bizi görmezden geldi.”

“Yoksulluk ve yoksulluk teklifini asla kabul etmeyeceğiz”

İğneden ipliğe her şeye zam yapılırken, asgari ücretteki artış ortadayken, ağır yaşam koşulları ve zorlu çalışma koşulları da göz ardı edilemez. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Biz çalışkan çalışanlar olarak hakkımızı istiyoruz, fazlasını değil. Bize sunulan fiyat artışı bizi yoksulluğa ve yoksulluğa mahkum etmekten başka bir şey değil. Bu teklifi asla kabul etmeyeceğiz. Hakkımızı alana kadar çabalarımızı sürdüreceğiz. ” -KONYA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu