Ekonomi

FTX’ten sonra ilk etkilenen şirket belli oldu: BlockFi, çekim işlemlerini durdurdu

Investing.com – Kripto para borsası FTX’in çöküşünden sonra bu durumdan birinci etkilenen şirketlerden biri kripto kredi şirketi BlockFi oldu. 

BlockFi tarafından Twitter üzerinden yapılan açıklamada şirketin fon çekim süreçlerini askıya aldığı duyuruldu. Yapılan açıklamada FTX’in durumunun belirsizliğinden kaynaklı şirketin faaliyetlerine devam edemediği bildirildi.

Temmuz ayında BlockFi, FTX.US ile 400 milyon dolarlık bir kredi limitiyle bir arada ana şirket FTX’in firmayı 280 milyon dolara satın alma opsiyonunu içeren bir muahede imzalamıştı. 

Bu gelişmenin yanında BlockFi tarafından yapılan açıklamada ABD merkezli bankacılık ortağı Silvergate’in bugün gerçekleştirmeyi planladığı havale süreçlerini 14 Kasım’a ertelediğini duyurdu.

FTX.US süreçleri durdurabileceğine dair ikaz notu yayımladı

FTX CEO’su dün yaptığı özür mahiyetindeki açıklamada şirketin ABD kolu FTX.US’de bir sorun olmadığını ve tüm süreçlerin rutin biçimde gerçekleştiğini söyledi. Lakin son gelişmeler krizin FTX.US’yi de etkilediğine dair ipuçları veriyor ve çünkü borsanın ana sayfasında “FTX US’de ticaret birkaç gün içinde durdurulabilir. Lütfen kapatmak istediğiniz pozisyonları kapatın. Para çekme işlemleri açık kalmaya devam edecek. Güncellemere devam edeceğiz” biçiminde bir ihtar notu var. 

BlockFi ile ilgili gelişmeye geri dönersek şirketin süreçleri durdurmasının akabinde yapılan birinci yorumlarda BlockFi’nin müşteri varlıklarının tamamını FTX platformunda tuttuğuna dair söylentiler var. Ayrıyeten isimsiz kaynaklara dayandırılan haberlere nazaran BlockFi, muhtemel bir iflas sürecinin yönetmek için bir danışmanlık şirketiyle mutabakat yaptı.

Ayrıca FTX.US’in BlockFi’ye 400 milyon dolarlık kredi limiti açması da ABD borsasının da finansal kriz içinde olduğuna dair kıymetli bir ipucu olarak ortaya çıkıyor.

Yazar: Günay Caymaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu