Haber

Human Trace Uluslararası Yardım Derneği Ramazan Etkinliklerini Dünyanın Sonuna Getiriyor

Depremin ilk gününden itibaren yaraları sarmaya çalışan İnsan İzi Derneği, ramazan ayı boyunca iftar sofralarıyla afet bölgesinde ve Afrika’da olacak.

 

“İyilikte iz bırakmak” mottosuyla Türkiye ve Afrika ülkeleri başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesine yardım eli uzatan yeni nesil dayanışma platformu İnsan İzi Derneği, depremzedelerin temel ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Adıyaman’ın Polis Amca İmam Hatip Ortaokulu’nda kurulan Uygunluk Külliyesi ile. Dernek, Ramazan ayı kapsamında, Ramazan her yerde sizinle“On bir ayın sultanı Ramazan ayı” sloganıyla AfrikaAyrıca karşılar.

Depremzedeleri İftar Sofralarında Buluşturmak

İnsan İzi DerneğiBirlik ve beraberliğin, yardımlaşma ve dayanışmanın ayı olan Ramazan ayında da şok bölgesindeki çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Adıyaman‘ile ilgili Polis Amca İmam Hatip Ortaokulu İstanbul’da kurduğu ramazan çadırları ile binlerce kişiyi ağırlayan dernek, ramazan ayının neşesini ve sevincini hayatta kalanlarla birlikte yaşıyor. Afet bölgesinde her gün 10.000 kişiye iftar ve sahur dağıtımının yanı sıra; Türkiye’nin dört bir yanında yardım bekleyen insanlara ulaşıyor, 81 ilde dağıttığı gıda kolileri ve binlerce çocuğa dağıtacağı şenliklerle yüzleri güldürüyor.

İnsan İzi Derneği, Ramazan ayında depremzedeler için çeşitli şenlikler düzenlemekte; Müziğe eşlik etmelerine ve üzüntülerini bir nebze de olsa unutmalarına olanak tanıyarak huzurlu bir ortam yaratmaya devam ediyor.

Afrika Ülkelerinde Ramazan Bereketi

Kalıcı yetkinliğin topraktan yeşererek ortaya çıkacağı görüşünden yola çıkan İnsan İzi Derneği, özellikle deprem bölgesinde ihtiyaç sahibi insanlara; Çad, Kamerun, Tanzanya, Benin, Burkina Fasoülkelerinde ramazan çalışmalarına devam ediyor. Afrika Türkiye’de kurduğu ramazan sofralarının yanı sıra 30 bin kişiye temiz ve içilebilir su sağlayan dernek, gıda kolisi dağıtımı, zekat ve yardım programları ile Ramazan ayının bereketini ihtiyaç sahibi coğrafyanın sofralarında buluşturuyor. Yardımları dünyanın dört bir yanına ulaştırmaya çalışan İnsan İzi Derneği, düzenlediği toplu okul iftarları ile çocukları da unutmuyor; Afrikalı öğrencilerin ramazan sofralarında bir araya gelmesine sebep oluyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

mustafakemalpasahaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu