Haber

İLBANK’tan Konya’ya 2,4 milyar liralık destek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının ilgili kuruluşu Vilayetler Bankası (İLBANK), Konya’ya 2 milyar 441 milyon liralık yatırım desteği verdi.

İLBANK’tan alınan bilgiye nazaran, Vilayetler Bankası içme suyundan atık suya, katı atıktan yenilenebilir güce, kent içi ulaşımdan kentsel dönüşüme, sokak sağlıklaştırmadan bisiklet yollarına kadar birçok alanda yaptığı projeleri halkın hizmetine sunmaya devam ediyor.

Bu kapsamda İLBANK tarafından Konya’da, Konya Büyükşehir Belediyesi Türbe Önü Çarşısı, Meram Katlı Otoparkı ikmal inşaatı işi, Erencik Caddesi ve Karatay Sanayi ana kollektör çizgisi inşaatı işi ve Keçili Kanalı ana kollektör çizgisi kanalizasyon inşaatı, Güneysınır Belediyesi 34 kilometrelik güç nakil sınırı ve dağıtım voltaj yükseltme alanı yapıldı.

Ayrıca Ereğli Belediyesi sıcak asfalt, soğuk asfalt, beton parke taşı, bordür ve oluk taşı ile yol ve ?kaldırım imal işi, Kulu Belediyesi alt yapı yağmur suyu sınırı ve üst yapı etraf düzenlemesi, Çeltik Belediyesi sanayi dükkanları imal işi için toplam 1 milyar 324 milyon lira dayanak sağlanarak 9 proje tamamlandı.

Toplam meblağı 1 milyar 117 milyon lira olan 38 işin imal çalışmaları ise devam ediyor.

Bunların tamamlanmasıyla İLBANK’tan Konya’ya 2 milyar 441 milyon liralık kaynak sağlanmış olacak.???????

Konya’da son 20 yılda İLBANK’ın finansman ve teknik takviyesiyle toplam maliyeti 8,43 milyar lira olan 447 proje bitirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu