Haber

İstanbul’da Suç Örgütlerine Silah Sağlayanlara Operasyon: 90 Silah Ele Geçirildi

İSTANBUL’da suç örgütlerine silah temin eden, silah imalatı ve ticareti yapan şüphelilere operasyon düzenlendi. 4 ilçede eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda seri ateşli silahların da aralarında bulunduğu toplam 90 silah ile 2 bin silahın imalat malzemesi ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Hatalarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, silah imalatı, ticareti ve kaçakçılığı yapan şahısların tespit edilerek yakalanması için çalışma başlattı. Yapılan incelemelerde silahlı suç örgütlerine uzun namlulu silah sağlayan, aynı zamanda silah imalatı, ticareti ve nakliyesi yapan şüphelilerin kimlikleri belirlendi. Gruplar, şüphelilerin Kağıthane, Eyüpsultan, Ümraniye ve Zeytinburnu’ndaki adreslerine eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 10 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelilerin adreslerinde ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 2 adet uzun namlulu tüfek, 4 adet seri ateşli otomatik silah ve bu silahlara ait şarjörler, 51 adet seri ateşli silah ve bu silahlara ait şarjörler, kaçak silah atölyesi, yaklaşık olarak imal edilecek modül bulunuyor. 2 bin silah, 2 adet bulundu. Kurusıkı fişekten dönüştürülen 1 adet tabanca, kurusıkı fişekten dönüşüm aşamasında olan bir silah, 25 adet silah şarjörü, 227 adet fişek, 30 adet kurusıkı fişek, bu silahlara ait 29 adet şarjör, 1 adet deneme kutusu ve 2 bin dolar değerinde para ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınanlardan NK ve A.Ç. mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. AK, NT ve G.Ö. tutuklandık. VS, EC, MA, SY ve TD bugün adliyeye sevk edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu