Ekonomi

JPMorgan CEO’su Dimon: Merkez bankaları ekonomik tahminlerde yüzde 100 yanılıyor

JPMorgan Chase CEO’su Jamie Dimon Salı günü, özellikle Fed gibi merkez bankalarının son dönemdeki zayıf performansı göz önüne alındığında, ekonomiye ilişkin görünümü sabit tutmanın tehlikeleri konusunda uyardı.

ABD’nin en büyük bankasının lideri Dimon, Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde düzenlenen Geleceğe Yatırım Girişimi zirvesinde düzenlenen bir panel tartışmasında, “Tek bir eylem planı önermeden olasılıklara ve olasılıklara hazırlanın çünkü şimdiye kadar kimsenin böyle bir şey söylediğini görmedim.” dedi. Arabistan. “Tamamen hatalı olduğunu belirtmek isterim. Gelecek yıl olabilecekler konusunda çok temkinli davranırım” dedi.

Yorumlar, Fed’in 2022 başı ve önceki yılın büyük bir kısmı için görünümüne gönderme yapıyor; burada merkez bankası yetkilileri enflasyon artışının “geçici” olacağı konusunda ısrar ediyordu.

Dimon, “Dikkatliyim” diye ekledi ve merkez bankalarının ve hükümetlerin tüm bu işleri halledebileceğine dair her şeye gücü yeten anlayışı eleştirdi.

Wall Street’in büyük bir kısmı, Fed’in 2023 sonundan önce faiz oranlarını çeyrek puan daha artırıp artırmayacağına odaklanmış durumda. Ancak Dimon, “Faizlerin 25 baz puan artıp artmamasının bir fark yaratacağını düşünmüyorum” dedi. 25 baz puan… Sıfır gibi, yok.”

Dimon, son zamanlarda yaptığı diğer uyarılarda federal fon oranının yüzde 7’yi aşabileceği potansiyel bir senaryoya karşı uyarıda bulundu. Banka bu ayın başlarında kazanç raporunu yayınladığında şu uyarıda bulunmuştu: “Bu, dünyanın on yıllardır gördüğü en tehlikeli zaman olabilir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu