Haber

Konya’da Trafik Kazası: 5 Ölü, 5 Yaralı

KONYA’da otomobilin karşıdan karşıya geçen yayalara çarparak 5 kişinin ölümüne, 5 kişinin de yaralanmasına neden olduğu kaza yerinde yapılan incelemede, 89 metrelik fren izleri tespit edildi. Hız sınırı 82 kilometre olan yolda aracın hızı 117 kilometre olarak değerlendirilirken, tutuklanan sürücü Sefa Selvi’nin (19) ise, “Arabayla seyir halindeyken bir anda kalabalık bir grupla karşılaştım. Direksiyonu orta refüje çevirdim, frene bastım ama duramadım.”

Kaza, cumartesi günü saat 18.40 sıralarında Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Caddesi üzerinde meydana geldi. İnşaat işçisi olarak çalışan Sefa Selvi’nin kullandığı 42 DU 949 plakalı otomobil, tramvaydan inip yolun karşısına geçmek isteyen yayalara çarptı. Kazada yayalar Fadime Aslan (52), kızı Sultan Aslan (33), torunları Elif Aslan (14), Fadime Aslan (7) ve Azra Atalay (9) hayatını kaybetti. Ölen Fadime Aslan’ın diğer kızı Emine Atalay (32), çocukları Hasan Atalay (11), Ali Cemal Atalay (8), Fadime Aslan ve sürücüyle birlikte bulunan Ceylin Naz Övüş (6) yaralandı. Yaralılar kentteki hastanelere kaldırılırken, sürücü Sefa Selvi de gözaltına alındı.

Tramvaydan inip yolun karşısına geçmek istediler.

Kazada hayatını kaybeden Fadime Aslan’ın, 2 kızı ve torunlarıyla birlikte tramvaydan inerek evine gitmek için yolun karşısına geçmeye çalıştığı belirlendi. Ölen 5 kişinin naaşı dün Kadınhanı ilçesinde toprağa verildi. Yaralı 5 kişinin tedavisi sürüyor.

‘BÖLÜMÜN DİREKSİYONUNU KIRDIM’

Gözaltına alınan Sefa Selvi’nin kan testinde alkol veya uyuşturucu maddeye rastlanmadı. Polis, alt geçit çalışmaları nedeniyle Trafik Elektronik Kontrol Sistemi’nin (TEDES) çalışmadığı ve 82 kilometre hıza ihtiyaç duyulan yolda aracın ne kadar hızlı gittiğini belirlemek için teknik inceleme yaptı. Yapılan incelemede aracın 89 metrelik fren izlerinin bulunması nedeniyle 117 kilometre hızla gittiği değerlendirildi.

Amatör grupta futbol takımında forma giyen Selvi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilirken, çıkarıldığı mahkemece ‘kasten taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek’ suçundan tutuklandı.

Selvi, ifadesinde, bir anda kalabalık bir grupla karşılaştığını belirterek, “Araba kullanırken bir anda kalabalık bir grupla karşılaştım. Direksiyonu refüje doğru çevirdim, frene bastım ama duramadım. Alkollüyüm.” Test zaten negatifti. Bugün spor salonuna giderken 1,5 litre protein tozu aldım.” “Önceki gece 1 litre enerji içeceği içmiştim. Daha önce hiç uyuşturucu kullanmadım. Ne kadar hızlı sürdüğümü bilmiyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu