Haber

Mardinli Kadın İşçi Nazlıaka’dan Dinledi: “Çocuklarımıza Süt Alamıyoruz. Tek Ümidimiz İktidarın Değişmesi”

CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka, “Bir bot, bir ceket” kampanyası kapsamında gittiği Mardin’de vatandaşları ziyaret etti. Bir kadın, “Çocuklarımıza süt alamıyoruz. Eskiden içerdik ama bırakın bizi çocuklarımıza bile veremiyoruz. Peynir eti çoktan geçti, onlar hayal oldu” dedi. bizim için artık onları unuttuk, tek umudumuz hükümetin değişmesi.” Nazlıaka, “Ama bu düzen böyle gitmez. En geç altı ay içinde çocuklarımızı aç bırakanların, istismar edenlerin hesabını sandıkta verecek, sandıkta gömeceğiz!” o açıkladı.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, İzmir İl Kadın Kolları’nın başlattığı “Bir bot, bir ceket” kampanyası kapsamında Mardin’de aileleri ziyaret etti. “Batıdan doğuya gönül köprüsü kuruyoruz!” Nazlıaka, 2 gün boyunca Mardin’de yaptığı ziyaretlere ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“HALKIN 36 AY TAKSİTLE BİNA ALMAK ZORUNDA OLDUĞU BU SÜREÇTE TÜM GÜCÜMÜZÜMÜZLE BİTİRMEK İÇİN SAHADAYIZ”

“Kadın kollarımız şiddet mağdurları ve yoksullukla mücadele eden kadınlara destek olmaya devam ediyor. Verileri oluşturan TÜİK’e göre bile tüketici fiyatları yüzde 84,5 arttı. ENAG’a göre artış oranı bunun 2 katı: yüzde 170,7. Çalışsalar da gittiğimiz evlerin mutfaklarındaki yangını görüyoruz.Halkın 36 ay taksitle mont almak zorunda kaldığı bu süreçte biz de üzerimize düşeni yapmak için var gücümüzle sahadayız.İzmirimiz İl Kadın Kolları ‘Bir bot bir kaban’ kampanyası başlattı.Çocuklara bot ve montların yanı sıra giyim, gıda ve kırtasiye yardımında bulunduk.Mardin’i İzmir’in kardeş şehri olarak belirledik.Batıdan batıya gönül köprüsü kuruyoruz. doğu.

“BAZI EVLERDE ÇOCUKLAR ARASINDA CEKET BÖLÜLÜYOR”

Mardin’de ziyaret ettiğimiz hanelerde en az 4-5 çocuk vardı. Halkın çoğunluğu taban fiyatla yaşamaya çalışıyor. İnsanlar çocuklarına bot, mont, kırtasiye malzemesi alamıyor. Dört-beş çocuklu bir aile çocuklarına nasıl mont alabilir? 36 ay değil 36 ay taksit de olsa alım güçleri yok. Bazı evlerde çocuklar arasında bir kaban paylaşılır. Sabahçı, okuldan gelince montunu kardeşine verir. Hayat saraydakilere güzel!”

“YOKSULLUKUN BİR KADER OLMADIĞINI SÖYLEDİK”

Nazlıaka, Mardin’de ilk gün Aile Destek Sigortası’ndan bahsettiğini belirterek, “Yoksulluğu ortadan kaldırmakta kararlıyız. Mardin’de İl Kadın Kollarımızın belirlediği haneleri ziyaret ettik. Kadınların yaşlarına ve ihtiyaçlarına göre erzak dağıtımı yaptık. Yurttaki çocuklara Yoksulluğun kader olmadığını anlattık Hanımlar, çocuklarını okula göndermekte zorlandıklarını, bırakın cep harçlığını, beslenme çantalarını bile dolduramadıklarını söylediler.

Ayrıca bir tekstil atölyesini ziyaret eden Nazlıaka, bir kadın işçiyle “İktidara geldiğimizde ilk talebiniz ne olur?” diye sordu. Kadın işçi ayrıca şunları söyledi:

“ÇOCUKLARIMIZA SÜT ALAMAZIZ. TEK UMUDUMUZ DEVLET DEĞİŞİKLİĞİ”

“Birinci talebimiz en azından enflasyonun düşmesi. Çocuklarımıza süt alamıyoruz. Eskiden içerdik ama bırakın bizi çocuklarımıza bile veremiyoruz. Peynir aslında eti geçti. , onlar bizim için hayal oldu, şimdi onları unuttuk, ben kiracıyım, şimdi doğalgaz yakmadım, elektrikle oda yakıyorum falan.” “Biz hep kapalıyız, karanlıkta hareket ediyoruz. Camı delmeyi düşünüyoruz, soba, çalı çırpı bulursak yakacağız. Piyasayı suçluyor, piyasa kendi kendine yapamaz, o zaman orada.” Devlet yok sanırım. Bu da bizi düşündürüyor. Tek umudumuz hükümetin değişmesi.”

Nazlıaka da yaptığı açıklamada; “Bir anne düşünün, çocuğuna süt içirme talebi! Bundan daha doğal bir talep olabilir mi? Ama bu düzen böyle gitmez. 6 gün içinde çocuklarımızı aç bırakanlardan, çocuklarımızı istismar edenlerden hesap soracağız. en geç 1 ay sonra onları sandığa gömeceğiz!” terimleri kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu