Haber

Meclis Başkanı Şentop, KKTC mevkidaşı ile görüştü

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Meclis Başkanı Güçlü Töre ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi.

Meclis Başkanı Şentop ile KKTC Meclis Başkanı Töre baş başa, ardından heyetler arasında görüştü. Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde 49 Kıbrıslı Türk’ün hayatını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü paylaşan Şentop, Töre’ye taziyelerini iletti. Türkiye’nin afetin yaralarını sarmak için adım atacağını belirten Şentop, 1 yıl içinde kalıcı konutların yapılmasının planlandığını söyledi.

Meclis Başkanı Şentop, felaketin büyük ama Türk devleti ve milletinin de çok büyük olduğunu belirterek, “Bunu da atlatacağız, atlatacağız. Sizin ziyaretiniz, arkadaşlarımızın ziyaretleri, ziyaretleri önemli bir kaynaktır.” Bizim için bir teselli.”

Türkiye’nin Kıbrıs davasına desteğinin her zaman devam edeceğini kaydeden Şentop, Güney Kıbrıs’ta yapılan seçimleri hatırlatarak, yeni yönetimin KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın ortaya koyduğu yeni vizyon çerçevesinde bir değerlendirme yapmasını istediğini dile getirdi.

TORE: SORUMLU HESAP VERMELİDİR. Başkan Töre, KKTC Cumhuriyet Meclisi olarak Türkiye’yi ziyaret ederek, “Kaderde, sevinçte, kederde beraberiz. Türkiye bizim anamızdır. Allah kimseyi annesiz bırakmasın çünkü ümmetin en büyük teminatı” diyerek taziyelerini iletti. Kıbrıs Türk halkı Türkiye’dir” Türkiye büyük bir ülkedir, Türk milleti büyük bir millettir. Türkiye bu felaketten de kurtulacaktır. KKTC olarak var gücümüzle Türkiye’nin yanında olmaya çalışıyoruz. Türkiye lider bir ülke ve umarım bu toparlanmayı kısa sürede gerçekleştirir.” diye konuştu.

Meclis Başkanı Şentop da can kaybına neden olan binaların sorumluları hakkında soruşturma başlatıldığını belirterek, “Binalarda tespitler yapıldıkça yeni soruşturmalar açılacak. Bunlar, kaybedilen canları geri getirmiyor” dedi. Ancak sorumlulardan mutlaka hesap sorulmalıdır ki bu tür yanlışlıklar nedeniyle bir daha benzer şeyler yaşanmasın.” söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu