Haber

Mersin’de incir hasadı başladı, 30 bin ton rekolte bekleniyor

– Mersin’de incir hasadı başladı, 30 bin ton rekolte bekleniyor

Mut ilçesinde 8 bin dekarlık alanda üretilen beyaz incirden bu yıl yaklaşık 30 bin ton verim beklendiği belirtiliyor.

MERSİN – Mersin’de incir hasadı başladı. Mut ilçesinde 8 bin dekarlık alanda üretilen beyaz incirden bu yıl yaklaşık 30 bin ton verim beklendiği belirtiliyor.

Türkiye’nin üretim merkezlerinden biri olan Mersin’in her ilçesindeki çiftçiler, ülke ekonomisine değerli katkılar sağlıyor. Yaz kış her mevsim çeşitli eserlerin hasadının yapıldığı şehirde, Mut ilçesi kayısı ve erik başta olmak üzere birçok eser üreterek bunların hem yurt içinde hem de yurt dışında satılmasını sağlıyor. Kayısı ve erik döneminin tamamlanmasının ardından ilçede bugünlerde Mut Beyaz İncir hasadı başladı. Sadece ilçede 8 bin dekarlık alanda üretilen incirden bu yıl 30 bin ton verim bekleniyor. İlçede üreticinin değerli gelir kaynaklarından biri olan beyaz incir rengi, aroması, tadı ve sevkiyata dayanıklılığı nedeniyle tercih edilirken kilosu 65 liradan alıcı bulması üreticinin yüzünü güldürüyor.

Bu yıl incir hasadının başlamasıyla üreticinin yüzünün gülmeye başladığını belirten esnaflardan İsmail Kaplan, “Mersin’in Mut ilçesinde bugün itibariyle beyaz incir hasadımız başlamıştır. Tüm esnaf arkadaşlarımıza duyurulur. Bugün için verdiğim fiyat 65 lira. Umarım piyasa böyle devam eder, vatandaşlarımızın yüzü güler.” “Tahmin ettiğimiz şey bu.

Kaplan, Mut’un Burun köyü mahallesinde incirlerin daha kaliteli olduğunu gördüğünü belirtti.

Üretici Birol Ay ise, “Bugün bahçemdeki ilk incir hasadını topladım. 65 liraya verdik. Düştüğü anda devam eder inşallah” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu