Yaşam

TEV Kocaeli Şubesi Türk Müziği Korosu Cumhuriyetin 100. Yılına Özel Düzenlediği Konserde Atatürk’ün En Sevdiği Şarkıları Söyledi!

Türk Eğitim Vakfı Kocaeli Şubesi Türk Müziği Korosu, Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde Atatürk’ün en sevdiği müziklerin seslendirildiği konser verdi.

56 yıldır eğitimde fırsat eşitliği için çalışan Türkiye’nin önde gelen vakıflarından biri. Türk Eğitim Vakfı (TEV)Kurulduğu günden bu yana maddi desteğe ihtiyacı olan başarılı öğrencilere burs sağlayarak binlerce gencin hayatına dokunmaya devam ediyor. Türk Eğitim Vakfı Kocaeli Şubesiiçinde faaliyet gösteren Türk Müziği Korosu, Süleyman Demirel Kültür Merkeziiçinde  Cumhuriyetin 100 yılı .Yılına özel bir konser düzenledi.   Tenzile Akman yönetimindeki konserde, TEV akademisyenleri ve TEV gönüllülerinden oluşan 35 kişilik koro, Atatürk’ün sevdiği müzikleri seslendirerek, 100. yıl heyecanını bir kez daha izleyicilere yaşattı. Türk Eğitim Vakfı Kocaeli Şubesi Türk Müziği Korosu konserine İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Sibel Solakoğlu, Kocaeli Barosu Başkanı Mehmet Gül, İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, Kocaeli Barosu Eski Başkanı Bahar Gültekin, STK yönetici ve liderleri, davetliler ve TEV akademisyenleri katıldı. bu yıl ikincisi düzenlenen etkinlik. tedarik edilen.

14 TEV bursiyeri ve 21 TEV gönüllüsü olmak üzere toplam 35 kişiden oluşan, Türk Eğitim Vakfı Kocaeli Şubesi Türk Musikisi Korosu TEV Kocaeli Şube Başkanı Derya Kurt, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Zafer Utkan, Kocaeli Üniversitesi Biyoloji Bölüm Başkanı Fazıl İhtimam, Kocaeli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Çağın Karabıçak, Mimar Fahri Çelebi, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Müdürü Necdet Turan, Avukat Meral Türkçakal. isimler yer alıyor. TEV Kocaeli Şube Başkanı Derya Kurt, konser sonrası yaptığı konuşmada şunları söyledi: Türk Eğitim Vakfı olarak Cumhuriyetimizin 100. yılına ithafen böyle bir konsere ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. TEV Kocaeli Şubemiz bünyesinde faaliyet gösteren Türk Müziği Korosu, Atatürk’ün en sevdiği müziklere yeniden hayat vererek unutulmaz anlar yarattı. TEV Kocaeli Şubesi Türk Müziği Korosu olarak ikincisini gerçekleştirdiğimiz konserin Cumhuriyetimizin 100. yılına bu kadar anlamlı bir şekilde denk gelmesi bizim için çok değerli. Programa katılarak 100. yıl coşkusunu bizimle birlikte yaşayan tüm katılımcılarımıza ve bu anlamlı organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.dedi.

TEV Kocaeli Gönüllü Platformu’nun katkılarıyla gençlerin eğitim gezilerine destek amacıyla düzenlenen konser kapsamında toplanan bağışlar, Türk Eğitim VakfıEğitimde fırsat eşitliği için yürütülen projelere aktarılarak öğrencilere umut ışığı olacaktır.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

kibriscik-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu