Ekonomi

TOKİ, “Yüzyılın Afeti” imtihanından ayağa kalktı

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından 10 ilde 15 milyon kişiyi etkiledi. Birçok binanın yıkıldığı depremlerde TOKİ’nin inşa ettiği binalar, ‘yüzyılın felaketi’nden sağlam bir şekilde çıktı.

TÜNEL KALIP TEKNİĞİ

TOKİ bugüne kadar ürettiği konutlarla son yılların en büyük şokunda pozitif sınav verdi. Önder Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla deprem bölgesini bir yıl içinde yeniden inşa etmeye hazırlanan TOKİ, milletin güvenini tazeledi. prof. Hasan Hüsnü Korkmaz, TOKİ’nin yaptığı binaların tünel kalıp olarak yapıldığı için yıkılmayacağını belirtti.

Devlet, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli asrın felaketine karşı canla başla mücadele ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın diğer afetlerde olduğu gibi 1 yıl içinde 10 ilde vatandaşların konutlarını yapacaklarını açıklamasının ardından gözler merkezde 10 ilde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda inşa edilen TOKİ konutlarına çevrildi. felaketin.

TEK BİR KİŞİ YOK OLMADI

TOKİ’nin 9 saatte 7,7 ve ardından 7,6 büyüklüğünde depremlerin meydana geldiği Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman’ın da aralarında bulunduğu 10 ilde 133 bin 759 konut yaptığı öğrenildi.

Yüzyılın afetinde sağlam bir radye temel üzerine oturan meclis evlerinden hiçbirinin yıkılmadığı ve kullanılamaz hale geldiği belirlendi.

“EVİNE GİREBİLİRSİNİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla deprem bölgesini bir yıl içinde yeniden inşa edecek olan TOKİ, bugüne kadar ürettiği konutlarla son yılların en büyük depreminde pozitif sınav verdi.

Bakanlık, valiliklere “TOKİ konutlarında yaşayan vatandaşların evlerine girebileceği” yazısını gönderdi.

1 YIL İÇİNDE HEDEF YENİLEME

Son yılların en büyük depremini yaşayan Türkiye, yüzyılın felaketi karşısında yaralarını sarmak için var gücüyle çalışıyor.

10 ili etkileyen Kahramanmaraş, Pazarcık’ta 7,7 ve Elbistan’ın merkezinde 7,6 büyüklüğünde meydana gelen iki depremin ardından 1509 artçı sarsıntı ile 6 bin 444 bina yıkıldı veya ağır hasar gördü.

Deprem bölgesine giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOKİ’yi işaret ederek, “Hedefimiz afet yaşadığımız diğer illerde yaptığımız gibi 1 yılda 10 ilde toplu konut işletmeciliği yapmak. .”

133 BİN 759 KONUT DEPREM GÖRDÜ

Sabah gazetesinin haberine göre; depremde hasar gören 10 ilde TOKİ tarafından kaç konut yapıldığını ve son durumlarını inceledi.

TOKİ depreminin merkezi Kahramanmaraş’ta 5 bin 545, Hatay’da 8 bin 18, Osmaniye’de 3 bin 323, Malatya’da 20 bin 605, Şanlıurfa’da 17 bin 261, Diyarbakır’da 20 bin 912 oldu.

Gaziantep’te 27 bin 947, Adıyaman’da 7 bin 65, Adana’da 21 bin 154 ve Kilis’te 1929 olmak üzere toplam 133 bin 759 konut yaptı. 10 ilde 133 bin 759 konutun yanı sıra bu illerde cami, okul ve güvenlik güçleri için çok sayıda bina yapıldı.

TOKİ GÜÇLÜ DURDU

TOKİ, yüzyılın felaketi karşısında başarılı bir sınav verdi. Hiçbiri yıkılmayan TOKİ binalarının tamamı yaşanabilir durumda kaldı. TOKİ’nin binaları sallamak için sağlam bir radye temel üzerine yaptığı öğrenildi.

TOKİ’nin depremden etkilenen kentlerden Gaziantep, İslahiye ve Nurdağı’ndaki konutlarını vatandaşlara teslim etmeye hazırlandığı bildirildi.

EVLERİNE GİREBİLİRLER

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri, hasar tespit çalışmalarında TOKİ konutlarında herhangi bir hasarın olmadığını belirledi. Bakanlık, TOKİ konutlarının 10 ilin, Valilik ve Kaymakamlıklarının sakinlerinin konutlarına girebileceğine dair yazı gönderdi.

 

 

KAYNAK: SABAH GAZETESI

habertaslicay.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu