Haber

Türkiye İş Bankası İstanbul Maratonu koşuldu

Cumhuriyetin 100. yılında “Yüzyılın Koşusu” sloganıyla 45. kez kıtaları birleştiren İstanbul Maratonu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İş Bankası Genel Müdürü Ekrem İmamoğlu’nun verdiği startla koşuldu. Yönetici Hakan Ortan ve Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur.

Dünyada iki kıta arasında koşulan tek maraton olan İstanbul Maratonu, 45. kez düzenlendi. Hem Cumhuriyetimizin 100. yılında hem de 2024 yılında Bankamızın 100. yılında İstanbul Maratonu’na iki yıl boyunca destek veren Türkiye İş Bankası, on binlerce insanın heyecanına ortak oldu.

Ülkemizin en büyük kitlesel spor etkinlikleri arasında yer alan Maraton, bu yıl “Yüzyılın Koşusu” sloganıyla ve Türkiye İş Bankası İstanbul Maratonu adıyla koşuldu. Maratonun ardından ülkemizden yarışta dereceye girenlere ödülleri İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı İzlem Fazilet ve Kurumsal Bağlantı Müdürü Gül Meltem Atılgan tarafından verildi.

 

Hakan Ortan: “Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır bir canlılık ve dinamizm var”

Hakan Ortan yaptığı açıklamada, “Ülkemizin dört bir yanında büyük bir coşkuyla kutladığımız 29 Ekim’den tam bir hafta sonra bu kez benzer bir coşkuyu İstanbul Maratonu ile yaşadık. Boğaziçi, Cumhuriyetin 100. yılında bir uçtan diğer uca yüzbinlerce kişinin katılımıyla unutulmaz görüntülere sahne oldu. ‘Yüzyılın Koşusu’ nedeniyle bugün hem İstanbul hem de Boğaziçi güzel manzaralara sahne oldu. Bu yılki yarışımız tam da istediğimiz gibi Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır bir canlılık ve dinamizm sergiledi. “Tüm katılımcılara ve sporculara başarılar diliyor, sıralamaya girenleri tebrik ediyorum” dedi.

Sporu daha ulaşılabilir ve eğlenceli hale getiren İstanbul Maratonu’nun yurt dışından sporcuların katılımıyla uluslararası bir spor organizasyonu haline geldiğini belirten Ortan, bu kadar geniş katılımlı bir spor etkinliğine dönüşen İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Atletizm Federasyonu ve Spor İstanbul’a teşekkür etti. saygın bir markaya dönüştü ve 45 yıldır aralıksız maratona devam ettikleri için kendilerine teşekkür etti.

 

“Önemli olan kazanmak değil, iyi mücadele etmektir”

  İş Bankası’nın 2024 Paris Olimpiyatları’nda da Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin destekçisi olduğunu hatırlatan Hakan Ortan, şöyle konuştu: “Genç sporcularımızın, 2024 Paris Olimpiyatları’nda ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum. Cumhuriyetin ikinci yüzyılına adım attığımız dönem. Olimpiyatlarda bayrağımızı gururla dalgalandıran sporcularımızın ve kazanılacak madalyaların birçok gencimizi profesyonel olarak spor yapmaya teşvik edeceğinden eminim. Maraton, olimpiyat gibi spor organizasyonları sporun ötesinde bir ideolojiyle yürütülmektedir. Sporcular, modern Olimpiyatların kurucusu Baron Pierre de Coubertin ‘Hayatta önemli olan zafer değil rekabettir. ‘Önemli olan kazanmak değil, iyi mücadele etmektir’ Onun da çok güzel ifade ettiği gibi bu uğurda çabalamayı, sabır ve disiplinle çalışmayı öğrenirler. Hem Olimpiyat Oyunları hem de Maraton, özellikle gençlerin bunu öğrenmesi için fırsatlar sunuyor. ”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

harmancik-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu