Haber

Ümit Özdağ ve partilileri İnebolu’dan Ankara’ya yürüdü

ZAFER Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve partililer, Kastamonu’nun İnebolu ilçesinden Ankara’ya ‘İstiklal Yolu Zafer Yürüyüşü’ düzenledi.

Zafer Partisi, Kurtuluş Savaşı sırasında Karadeniz’den gelen silahların Ankara’ya taşınmasında kullanılan İnebolu-Ankara arasındaki ‘İstiklal Yolu’ güzergahında ‘İstiklal Yolu Zafer Yürüyüşü’ düzenledi. Genel Başkan Ümit Özdağ ve partililerin 28 Ağustos’ta başlattığı yürüyüş bugün Anıtkabir önünde sona erdi. 14 gün süren yürüyüşün ardından Anıt Park’ta basına açıklama yapan Özdağ, “Cumhuriyet’in 100’üncü yılını kutladığımızı tüm Türk toplumuna hatırlatmak için yürüdük. Böylelikle hem İstiklal Yolu’na hem de İstiklal Yolu’na dikkat çektik. Cumhuriyetimizin kurulduğu zorlukları bir ölçüde biz de yaşadık.” Cumhuriyetimizi kuran başta Atatürk olmak üzere tüm ekibe, şehitlerimize ve gazilerimize şükranlarımızı sunma fırsatı bulduk. Türkiye Cumhuriyeti, 1071’den 1922’nin ortalarına kadar birleşik bir Avrupa’ya karşı 851 yıl süren kesintisiz savaşın ardından milyonlarca kilometrekarelik arazi üzerinde kuruldu. “Ve milyonlarca insanı kaybettikten sonra kuruldu” dedi.

‘VATANIMIZI VE BAĞIMSIZLIĞIMIZI SAVUNMAYA KARARLIYIZ’

Yürüyüşle vefa borcunu yerine getirdiklerini belirten Özdağ, “100’üncü yılını kutladığımız Cumhuriyetimiz, cephede savaşan kahraman askerler Mustafa Kemal Paşa’nın ve kahraman Şerife Bacılar’ın kıymetli bir emanetidir. Cephe gerisinde görev yaptık. Atalarımızın yaptığı gibi biz de hayatımızı bu emanete adadık.” Değerini korumaya devam edeceğiz. 100. yılımızı görmek istemeyenlere, kutlamak istemeyenlere, bağımsızlığımıza göz dikenlere söyleyecek bir sözümüz var: Cumhuriyetimiz kolay kurulmadı ve asla yenilmez. Zafer Partisi olarak vatanımızı ve bağımsızlığımızı sonuna kadar savunmakta kararlıyız. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti.” şeklinde konuştu. Özdağ ve partililer, basın açıklamasının ardından Anıtkabir’i ziyaret etti. Özdağ, burada Atatürk’ün mozolesine çiçek bıraktı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu