Haber

Zonguldak’ta maden çökmesinde 2 işçi mahsur kaldı, 1 işçi kurtarıldı

Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde özel bir madende meydana gelen çökmede mahsur kalan iki işçiden biri kurtarılırken, diğerinin cansız bedeni 5 saatlik çalışmanın ardından bulundu.

İlçeye bağlı Gelik beldesi Ayiçi mevkisinde faaliyet gösteren özel maden ocağında henüz bilinmeyen bir nedenle çökme meydana geldi.

Mağarada mahsur kalan işçiler Murat Çetinkaya (45) ve Erdem Y.’nin bağırmasının ardından meslektaşları tarafından kurtarma çalışması başlatıldı.

İhbar üzerine bölgeye jandarma, 112 Acil Sağlık, AFAD ve Türkiye Taşkömürü A.Ş. (TTK) kurtarma ekipleri sevk edildi.

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, TTK Genel Müdürü Muharrem Kiraz ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç da bölgeye gelerek bilgi aldı.

Enkazın altından kurtarılan ve durumunun iyi olduğu öğrenilen çalışanlardan Fazilet Y., ilk müdahalenin ardından Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Vali Hacıbektaşoğlu gazetecilere, saat 21.00 sıralarında 2 işçinin 35 kişilik vardiyada çalıştığı özel maden işletmesinde çökme meydana geldiğini açıklamıştı.

İhbar üzerine ekiplerin olay yerine geldiğini belirten Hacıbektaşoğlu, “İki madencimizden biri canlı olarak çıkarıldı, bilinci yerinde ve bilinci yerinde. Diğer işçimizin de hayatta ve sesinin duyulduğunu biliyoruz. Tüm ekiplerimiz burada. . Umarız bir an önce ona ulaşırlar. Bırakın geçmiş olsun.” Açıklamayı yaptı.

Akrabalar sınır krizi yaşadı

Ekiplerin 5 saatlik çalışması sonucunda maden işçisi Murat Çetinkaya’nın cansız bedenine ulaşıldı. Haberi duyup madene gelen Çetinkaya’nın yakınları sinir krizi geçirdi.

Çetinkaya’nın naaşı Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Vali Hacıbektaşoğlu da Çetinkaya’nın yakınlarına başsağlığı diledi.

haberpendik.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu