Yaşam

Tiyatro Festivali 26’ncı kez Çankaya’da gerçekleşti

26. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali Çankaya Belediyesi ev sahipliğinde düzenlendi. Festivalin Onur Ödülü Orhan Aydın’a, Emek Ödülü ise Mehmet Ulusoy’a verildi.

Çankaya Belediyesi’nin her yıl desteklediği ve çeyrek asırdır düzenlenen Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali başladı. Çankaya Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve birçok tiyatro severi bir araya getiren 26. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali’nin Onur Ödülü’nü Orhan Aydın alırken, festivalin Emek Ödülü ise Mehmet Ulusoy’a verildi. Tiyatro Festivali, 27 Kasım’a kadar 26 oyunla sanatseverlere keyifli anlar yaşatacak.

Toplumsal Araştırma, Kültür ve Sanat Vakfı (TAKSAV) tarafından düzenlenen festivalde, Çankaya Belediyesi kültür ve sanat merkezleri, festival boyunca sahnelenecek oyunlara ev sahipliği yapacak. Devlet ve özel tiyatrolar da 10 gün boyunca tiyatroseverleri ağırlayacak.

Yaşanabilir Bir Dünya İçin Sanat konseptiyle düzenlenen festivalin açılışı, Boğaziçi Üniversitesi Folklor Kulübü’nün gerçekleştirdiği Geceden Sonra dans-müzik gösterisiyle başladı. Uluslararası düzeyde gerçekleşen Ankara Tiyatro Festivali, dünyanın birçok ülkesinden tiyatro topluluklarını, üniversite tiyatro gruplarını, özel tiyatroları, Belediye Şehir Tiyatrolarını ve amatör tiyatroları Başkent’te bir araya getirecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

hilvan-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu