Sağlık

Fareler hastaneyi su bastı! (Özel haber)

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi çalışanları BSHA’ya yaptıkları açıklamada, “Doktor, hemşire ve hasta odalarından fareler çıkıyor, bu ortamda nasıl sağlıklı çalışmamız bekleniyor?”

Kayseri’deki Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi çalışanları, Bilim ve Sağlık Haber Ajansı’na (BSHA) ulaşarak, hastanede dolaşan fareler nedeniyle sağlık çalışanlarının ve hastaların büyük sorunlar yaşadığını söyledi. Bazı hastane çalışanları, fare sayısının her geçen gün arttığını, artık doktor, hemşire ve hasta odalarında farelerin ortaya çıktığını anlatarak, “Hastane yönetimi fareleri yakalamak için ‘Fare yapıştırıcısı’ kullanıyor. Fareler yapıştırıcıya sıkışıp ölürler. Bunları da görmemiz lazım. “Fare sorununa acil bir çözüm bulmak istiyoruz” dedi.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi çalışanları BSHA’ya yaptıkları açıklamada, “Doktor, hemşire ve hasta odalarından fareler çıkıyor, bu ortamda nasıl sağlıklı çalışmamız bekleniyor?”

“Bu Kadar Olduğunu Bilmiyorduk!”

Bilim ve Sağlık Haber Ajansı’na konuşan Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi yetkilileri, “Konuyla ilgili elimizde bir bilgi yok. Fareler zaman zaman görülüyor ancak bu kadarını duymadık. “Konuyu araştırıp size bilgi verelim” dedi.

Fare Kapanı Nasıl Çalışır?

Fare Kapanı Yapıştırıcısı sert bir kartona uygulanır. Bu yapıştırıcı farenin geçebileceği tahmin edilen alanlara bırakılır. Bu yapıştırıcının üzerine peynir de yerleştirilebilir. Fare yapıştırıcının üzerine bastığında serbest bırakılamaz.

Fareler Acı Çekiyor

Öte yandan farelerin acı içinde öldüğü de gözden kaçmadı.

Yasal Uyarı: BSHA Özel Haberleri yalnızca abonelere açıktır. BSHA abonesi olmayan yayıncılar ve haber siteleri haberlerin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

haberceylanpinar.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu