Yaşam

3 malzemeli çilekli trüf tanımı, nasıl yapılır?

3 malzemeli çilekli trüf Hızlı bir şekilde hazırlanabilen ve tatlı ihtiyacını ortadan kaldıran bir atıştırmalıktır. Dondurularak kurutulmuş çilek dilimlerinin bir mutfak robotunda toz haline getirilmesi ve bunların ısıtılmış ağır kremayla eritilmiş çikolata parçacıklarıyla birleştirilmesiyle yapılır.

3 malzemeli çilekli trüf Yapıldıktan sonra buzdolabında katılaşması için bekletilir. Form verildikten sonra istenirse dış kaplama eritilmiş çikolata ile de yapılabilir. Tarifte yer alan yoğun krema, tarifin kremamsı dolgusunu oluşturacak ve lezzetine lezzet katacaktır.

Ağır kremaya alternatif olarak kullanabileceğiniz seçenekleri öğrenmek için daha önce hazırlamıştık” Ağır kremaya en iyi 5 alternatif“Buradan” başlıklı içeriğe ulaşabilirsiniz.

3 MALZEMELİ ÇİLEKLİ TRÜF TARİFİ

3 Malzemeli Çilekli Trüf Tarifi İçin Malzemeler;

  • 1 su bardağı dondurularak kurutulmuş çilek dilimleri
  • 338 gram beyaz çikolata parçaları
  • 79 ml ağır krema

3 Malzemeyle Çilekli Trüf Nasıl Tanımlanır?



Aşama 1

3 malzemeli çilekli trüf Bunu yapmak için öncelikle fırın tepsisine pişirme kağıdı koyun ve bir kenara koyun. Dondurularak kurutulmuş çilek dilimlerini mutfak robotuna ekleyin ve ince toz haline gelinceye kadar çalıştırın.

Adım 2

Çikolata parçacıklarını orta ateşte güçlü bir karıştırma kabına yerleştirin. Ağır kremayı bir tencereye veya cezveye dökün. Kaynamaya başlayıncaya kadar ocakta ısıtın. Isıtılmış kremayı çikolata parçacıklarının üzerine dökün ve çikolata eriyene kadar bir spatula ile karıştırın.

Aşama 3

Çikolata eriyip kremayla pürüzsüz bir kıvam oluşturduktan sonra çilek tozunu ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Bu karışımın sertleşmesi için 1-2 saat buzdolabında bekletin.

4. Adım

Sertleşme 3 malzemeli çilekli trüf Dolguyu buzdolabından çıkarın. Kurabiye kaşığı yardımıyla harçtan modüller alıp elinizle yuvarlak şekil verin. Oluşturulan 3 malzemeli çilekli trüf Birbirine değmeyecek şekilde fırın tepsisine dizin. Ve derin dondurucuda 15 dakika kadar bekletin.

Adım 5

3 malzemeli çilekli trüf Kurabiyeler buzlukta beklerken dış katı için eritilmiş çikolatayı hazırlayabilirsiniz. Bunun için 1 bardak çikolata modülünü küçük bir karıştırma kabına ekleyin ve mikrodalgada 20 saniye ısıtarak eritin. Çikolatanın kıvamını biraz daha inceltmek isterseniz 1 yemek kaşığı kadar hindistan cevizi yağı ekleyebilirsiniz.

Adım 6

3 malzemeli çilekli trüf Bunları dondurucudan çıkarın. Yaklaşık 5 dakika kadar bekletin ve ardından eritilmiş çikolataya tek tek batırın. Fazla çikolatayı boşaltın ve fırın tepsisine geri dönün. Bire bir süreç 3 malzemeli çilekli trüfs için yapın ve ardından çikolata dış kaplaması sertleşene kadar buzdolabında saklayın.

3 malzemeli çilekli trüfleri, dış kısmı çikolata kaplamayla dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

İlginizi çekebilir;

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu