İş

ABD Ön Pazarı: CarMax, Albertsons, küçük işletme iyimserliği

Investing.com – Hisse senetleri Pazartesi günü sakindi.

Yatırımcılar bu hafta açıklanacak bir dizi enflasyon verisine hazırlanıyor. S&P 500süreçlerin son dakikalarında ise yatay bir seyir izledi.

Yatırımcılar geçtiğimiz Cuma günü açıklanan Mart ayını bekliyor. istihdam raporuBunun Fed’i faiz oranlarını artırmaya devam etmeye teşvik edeceğinden zaten endişe duysa da Tüketici fiyat endeksiVe üretici fiyatları Nihai rapor hafta ortasında yayınlanacak. Ekonomi geçen ay 236.000 iş yarattı; bu rakam 239.000 olan beklentilerin sadece bir tık altında, ancak işgücü piyasasının hala sıkı olduğunu gösteriyor.

Tüketici fiyatlarının yavaşlama belirtileri göstermeye devam etmesi bekleniyor, ancak analistler çekirdek fiyatların yıl boyunca Mart ayına kadar artabileceğini varsayıyorlar.

Gelecek ay Fed’in toplantısında vadeli yatırımcılar faiz Oranını çeyrek puan artıracağına dair bahse giriyor. Çarşamba, Mart toplantısı dakikaİstihdam ve enflasyona ilişkin en son verilerle donanmış olarak bu toplantıya giren politikacıların ne düşündüklerini ortaya çıkarabilir.

Bankalar ilk çeyrek faiz dönemini Cuma günü başlatıyor ve yöneticilerin işletme ve tüketici kredilerinin durumu, kredi kalitesi ve genel talep hakkında söyleyecekleri ayın geri kalanında gidişatın belirlenmesine yardımcı olabilir.

Bugün piyasaları etkileyebilecek üç gelişme:

1. Carmax faiz raporu

kullanılmış araba satıcısı CarMax Inc.(NYSE: KMX), o zamandan beri azalan pandemi sırasında satın almalardaki dalgalanmanın ardından segment yerleşmeye çalışırken, 6,1 milyar dolarlık gelir üzerinden hisse başına 19 sentlik fayda bildirmesi bekleniyor.

2. Albertson sonuçları

Bakkal devi Albertsons Şirketleri(NYSE: AÇI), 18,2 milyar dolarlık gelir üzerinden hisse başına 68 sent kar paylaşabilir.

3. Küçük işletme iyimserliği

Ulusal Bağımsız İşletmeler Federasyonu Mart ayı nihai iyimserlik endeksini 13:00 CEST’de açıklayacak. Analistler, endeksin bir önceki fiyat olan 90,9’dan 89’a düşmesini bekliyor.

Yazar: Liz Moyer

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu