Sağlık

Lokman Hekim Sağlık Vakfı “Sağlıkta Şiddete Son!” Söz konusu

103’ü mezun 598 hekimin eğitimine destek veren Lokman Tabip Sağlık Vakfı, sağlık çalışanlarına yönelik şiddete dikkat çekmek için etkileyici bir sinema hazırladı. 28 Nisan’da sinemada paylaşılan ‘Sağlığa Şiddete Hayır Günü’ mesajı; Silahlı saldırı sonucu ölen bir doktor aracılığıyla veriliyor.

Resmi bilgiler, dünyada artan şiddet eğilimi hedefinde ilk sırada sağlık görevlilerinin olduğunu ortaya koyuyor.   Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası’nın (Sağlık-Sen) ‘2022 Sağlıkta Şiddet Raporu’nda sağlık çalışanlarına yönelik 249 şiddet olayı yaşandığı, 422 sağlık çalışanının şiddete maruz kaldığı görülüyor. Sağlık hizmetlerinde şiddeti önlemek için her düzeyde çaba gösteriliyor.

İlgili Makaleler

Eğitimde fırsat eşitliği ve herkes için erişilebilir sağlık vizyonuyla maddi zorluklara rağmen eğitimlerini tamamlamaya çalışan tıp fakültesi öğrencilerine destek olan Lokman Tabip Sağlığı Vakfı, bugüne kadar 103’ü mezun olmuş 598 hekim yetiştirerek sağlık sektörüne de katkı sağladı. çarpıcı bir sinema ile tartışma.

Şiddetin her türlüsüne her alanda karşı duran Vakıf; “Sağlıkta Şiddete Son!” söz konusu. 28 Nisan Sağlıkta Şiddete Hayır Günü’nde yayınlanan sinema; bir doktorun her an karşılaşabileceği bir olayı gözler önüne seriyor. Sinemada silahlı saldırı sonucu her gün yüzlerce hayata dokunan bir doktorun ölümü dramatik ve etkileyici bir dokunuşla anlatılıyor.

Mutlu İnsanlar Projesi ile hayata geçirilen sinemanın çekimleri Çekmeköy Yıldız Yaylası ve Çekmeköy Devlet Hastanesi otoparkında gerçekleştirildi. Kısayol yapımının katkılarıyla 35 kişilik bir ekip tarafından çekilen sinemanın yönetmenliğini Ekin Şensev üstlendi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

duraganajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu